Yrkesetiskt och moraliskt förhållningssätt i förskolan, skolan och andra omsorgsformer.
Vad handlar föreläsningen om?
Hur en organisation, verksamhet, arbetslag och enskild yrkesutövare kan stärka sitt förebyggande, åtgärdande och löpande arbete ur ett barnrättsligt perspektiv.
Vilka riktar sig föreläsningen till?
Till alla som är verksamma inom förskolan, skolan eller andra omsorgsformer, enskilda yrkesutövare, vårdnadshavare, föreningar, organisationer och beslutsfattare.
Vilket syfte har föreläsningen?
Forskning har visat att det finns ett tabu att tala om vuxna som kränker barn och att lojalitet mellan kollegor är större än den mellan barn och vuxna (Colnerud 2002). Att bryta den här tystnaden kring ämnet och fördjupa förståelsen om varför kränkningar mot barn i förskolan sker och hur vi bör gå tillväga med dessa är högst angeläget och i enlighet med social hållbarhet och mänskliga rättigheter.
Hur lång är föreläsningen?
Föreläsningen är ca 2 timmar lång exkl 15 min paus.
Innehåll?
Moraliska utmaningar i förskolan, hantering av överträdelser från vuxna, barns indikationer på nöd; hur upptäcker vi dessa och vad gör vi? Det kollektiva ansvaret och vikten av yrkesspråket. När du blir åskådare och hur man kan bygga ett moraliskt engagemang.
Slutligen: Vikten av barnens perspektiv för att främja social hållbarhet och den värdefulla barndomen som är här och nu.
Kontakta mig för upplägg och pris.