Barn till frihetsberövad anhörig.

Vad handlar föreläsningen om?
Hur upplever barn till frihetsberövade anhöriga sin vardag och vilka metoder och förhållningssätt kan vi använda oss av för att stötta dessa barn? Vi tar upp vilka behov som finns för barnet och familjen, men också vilka risker och skyddsfaktorer som föreligger utifrån adekvat forskning. Barnens rätt till korrekt information och hur viktig samverkan mellan olika aktörer är i dessa situationer. Vikten av att bryta stigmat, kunskap och behovsanalyser för individen. Vad innebär det kompensatoriska uppdraget och hur bidrar vi till ökad likvärdighet för dessa barn?

Vilka riktar sig föreläsningen till?
Till alla som är verksamma inom förskolan, enskilda yrkesutövare, vårdnadshavare, föreningar, organisationer och beslutsfattare.

Vilket syfte har föreläsningen?
Föreläsningen syftar till att medvetandegöra hur rätt stöd kan bryta stigmat för barn med anhörig som är frihetsberövad. Genom att arbeta både på individ och gruppnivå kan vi i förskolan bidra till ett förebyggande arbete som minskar riskerna för dessa barn att hamna i psykisk ohälsa, utanförskap och kriminalitet. Genom att vi utbildar oss i hur vi kan kompensera för dessa barn, stärker vi både barnets skyddsfaktorer, men också familjens möjligheter till att delta i samhället på likvärdiga villkor.

Hur lång är föreläsningen?
Ca 1,5 timme inkl 10 min paus 

Innehåll?
Förhållningssätt, kunskap, metoder, samverkan, samtal, rätten till information och 

Kontakta mig för upplägg och pris.